O nas
Informacje
Kontakt

Z wizytą w Chlebowym Gościńcu

Radowo Małe

Atrakcje: warsztaty piekarnicze, wyrób ciastek, pieczenie pizzy i chleba, przejażdżka beczułkową ciuchcią, konkursy

od: 78 PLN

dla grupy 45os.

ilość godzin: 8-9

grupa wiekowa:

- szkoła podstawowa

zapytaj o ofertę

Program

Co dzień zajadamy się smacznym, pachnącym chlebem, w szkole bułeczkami drożdżowymi z marmoladką, ciastkami przy każdej nadarzającej się okazji, czasem nawet zdarzy nam się podejrzeć mamę przy wypieku pierniczków, wspaniale jest pałaszować te wszystkie smakowitości, a czasem nawet pomóc przy ich wypieku. Wyprawa do Chlebowego Gościńcaw Radowie Małym- nie tylko przybliży nam proces powstawania chleba i innych smakołyków w teorii. Najpierw nauczymy się rozróżniać gatunki zbóż, następnie dowiemy się, jakie powstają z nich rodzaje mąki, przekonamy się, która z nich jest najzdrowsza i dlaczego. W trakcie warsztatów przejdziemy wszelkie stopnie wtajemniczenia w świat piekarnictwa: pod okiem mistrza przygotujemy ciasto, uformujemy chlebek i każdy z Was upiecze swój własny, najprawdziwszy! i to w tradycyjnym piecu chlebowym. Po chlebie przyjdzie czas na zapoznanie się z tajnikami wypieku słodkich bułeczek i ciasteczek, a jak już ciastkarze wyjmą je z pieca, zabierzemy się za ich słodkie dekorowanie. Wszystkie nasze smakołyki zabieramy do domu...chyba, że ktos ma bardzo pojemny brzuch i uda mu się spałaszować wszystko na miejscu. Po pracowitych zajęciach czeka nas przejażdżka beczułkową ciuchcią i pałaszowanie pachnącej pizzy. Już Wam cieknie ślinka, czy wciąż za mało słodkości? Zatem na koniec dołożymy śmieszny quiz ze słodkimi nagrodami i certyfikat Mistrza Piekarnictwa. Co Wy na tę smaczną wycieczkę ? .

 

PROGRAM:

- Wizyta w Chlebowym Gościńcu,
- Wprowadzenie w świat smakowitych wypieków – „Co szumi w zbożu?”, poznamy rodzaje zbóż, etapy powstawania mąki, rodzaje mąki, co z mąki możemy upiec,
- Warsztaty piekarnicze: pieczenie pachnącego chleba: przygotowanie ciasta wg tradycyjnej receptury, formowanie bochenków i wypiek w piecu chlebowym,
- Warsztaty ciastkarskie: przygotowanie ciasta, tworzenie oryginalnych kształtów bułeczek drożdżowych i ciasteczek, ozdabianie i dekoracja kolorowymi posypkami, wypiek,
- Degustacja smakowitej pizzy przygotowanej i wypiekanej według oryginalnego przepisu (w razie ładnej pogody – piknik wśród zieleni)
- Przejażdżka beczułkową ciuchcią,
- Certyfikat Mistrza Piekarnictwa Travel Shop.

 Uwaga! Wszystkie własnoręczne wypieki zabieramy do domu :)

PLAN RAMOWY:

Ok. 8:00 Zbiórka przed szkołą w godzinach porannych, spotkanie z pilotem. Przejazd do miejsca realizacji imprezy.
9:45-14:00/14:30 Spotkanie z gospodarzami, obejście gościńca. Mini-wykład z prezentacją na temat: rodzajów zbóż, mąki, tradycji w piekarnictwie i naszych upodobań. Warsztaty piekarskie (wypiek chleba), warsztaty ciastkarskie (wypiek bułeczek i ciasteczek). Przejażdżka beczułkową ciuchcią, degustacja pizzy.
Ok. 16:00-16:45 Powrót pod szkołę i zakończenie wyjazdu.

Cena zawiera

- Transport
- realizację programu
- niezbędne materiały i sprzęt do realizacji imprezy
- poczęstunek w trakcie wycieczki (pizza)
- opiekę pilota/animatora Travel Shop
- miejsca gratis dla 4 Opiekunów (przy 45 uczestnikach)
- ubezpieczenie NNW

Dodatkowe informacje

Cena kalkulowana jest dla grup liczących 45 Uczestników, wyjeżdżających ze Szczecina.
Kalkulacja dla konkretnej grupy (inna liczba uczestników, miejsce wyjazdu) na życzenie Klienta.

Powyższa treść nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu art. 66 § 1 kodeksu cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych.



Zakwaterowanie

Dojazd

Ceny, terminy i informacje

Cena zawiera:

- Transport
- realizację programu
- niezbędne materiały i sprzęt do realizacji imprezy
- poczęstunek w trakcie wycieczki (pizza)
- opiekę pilota/animatora Travel Shop
- miejsca gratis dla 4 Opiekunów (przy 45 uczestnikach)
- ubezpieczenie NNW